Henkinen opas


17.01.2014

Katsaus menneeseen vuoteen 2013

Näin vuoden vaihtuessa on hyvä ajatus pysähtyä ja luoda katsaus menneeseen vuoteen. Kerätä vuodelta kaikki kohokohdat ja opit sekä jatkaa tämä tiedon pohjalta tulevaan menneitä märehtimättä. Tässä hiukan koostetta ajatuksistani.

Mennyt vuosi on ollut monella tapaa elämäni paras. Paljon uusia kokemuksia, saavutuksia, opetuksia ja huikea määrä uusia upeita tuttavuuksia sekä erityisesti samanhenkisiä ihmisiä. Kiitos kaikille polulleni osuneille kanssakulkijoille!Toivon teille ja kaikille uusille tuttavuuksille jo nyt kaikkea hyvää ja sydämen lämpöä tulevalle vuodelle 2014.

Mennyttä vuotta voi kuvata omalta osaltani suureksi muutosten vuodeksi. Paljon on tapahtunut niin jokapäiväisessä tekemisessä kuin henkisen kehityksen kannalta. Vuosi on tuonut myös isoja merkkipaaluja. Siirryin kokopäiväiseksi valmennusyrittäjäksi. Sain pitkään roikkuneet ylemmän ammattikorkeakoulun opiskeluni päätökseen kiitettävin arvosanoin. Valmistuin Henkiseksi valmentajaksi ja Whizhealer-terapeutiksi. Sain palautettua hiukan kadotetun yhteyteni luontoon ja sen voimiin. Ja paljon uusia alkuja, joita nyt työstän innolla. Ja tietenkin paljon muuta, mitä tähän ei mahdu.

Vuosi on sisältänyt paljon uuden opiskelua ja vanhoja vuosien varrella opittujen asioiden sisäistämistä. Vuoteen on mahtunut myös paljon luopumista. Vanhoja tapoja, tottumuksia, uskomuksia ja ajattelumalleja on karsittu isolla kädellä. Luopuminen ei ole aina ollut helppoa ja onkin vaatinut paljon henkistä kapasiteettia ja ohjausta. Tässätukenani ovat olleet monet valmentajat ja valmentajakollegat jo vuosien ajan. Suuri kiitos tästä heille! Omien kokemusteni perusteella suosittelenkin, että hankit itsellesi valmentajan haluamasi muutoksen tueksi.

Suuret muutokset ja uuteen heittäytyminen tuo aina väistämättä eteen myös pelkoja. Pelot ovat aina normaaleja ja ne kuuluvat asiaan. Ehkä ilman pelkoja asiat eivät etenisikään toivottuun suuntaan. Itselläni suurin pelko on ollut taloudellinen epävarmuus siirtyessäni pois turvallisesta palkkatyöstä. Itse huomaan pelon siitä, että ajattelen epätavallisen paljon talouteen liittyviä asioita, alan pakolla miettimään erilaisia keinoja talouteni paikkaamiseen vaikka ne eivät tuntuisi omilta ja käytän aivan liian paljon aikaa tuotteiden ja palveluiden myymiseen ja markkinointiin, jotka eivät tue omia sisäisiä toiveitani. Eli väkisin puurtaminen ja huolestuneena asioiden pyörittäminen ovat minulle niitä selkeitä merkkejä pelosta. Mitkä ovat sinulle tällaisia merkkejä?

Vanhasta luopuminen on tuonut paljon tilaa uudelle. Olen löytänyt oman polkuni, jota kulkea. Elämääni on tullut harmoniaa ja rauhaa tietoisen läsnäolon muodossa. Elämänarvoni ovat asettuneet oikeisiin uomiinsa. Olen löytänyt omat sisäiset vahvuuteni ja kuljen sisäisen viisauteni ohjaamana. Vapauttavaa on ollut myös huomata, että ei tarvitse olla omien ajatustensa vanki. Nyt myös tiedän, että on paljon tuntematonta ja hyödyntämätöntä viisautta sekä voimaa, jota me kaikki voimme hyödyntää tehdäksemme elämästämme ja läheistemme elämästä parempaa. Tässäolen sinun tukenasi ja oppaanasi, jos niin haluat.

On ollut erityisen hienoa viedä vuosien aikana opiskelemiani hyväksi koettuja valmennusoppeja käytäntöön omassa elämässäni. Tästä on hyvä jatkaa ja tuoda näitä oppeja sekä omaa osaamistani Sinun käyttöösi. Tuleva vuosi tuokin paljon uusia tuulia valmennuksiini. Näistä vuoden vaihteen jälkeen lisää tarkemmin. Otahan yhteyttä niin tuumataan yhdessä, miten minä voin auttaa sinua elämässäsi eteenpäin!

Kaikkea hyvää Sinulle tulevaan vuoteen 2014! Ohjatkoon sisäinen viisautesi sinua elämässäsi!

Juha - Henkinen oppaasi
+ Kommentoi kirjoitusta
Nimesi:

Viesti:

Seuraava: Mielenrauhaa


 

 

Henkinen Opas

040 868 5549
juha(at)henkinenopas.fi
juha(at)luontoviisaus.fi

Y-tunnus: 2493075-5

 

 

©2013 - 2024  Apus Coaching Oy / Apus Luontoviisaus