Henkinen opas


20.12.2018

Luontaiset kykysi vaivattomaan muutokseen 1/3

- Tuletko itsesi tielle

Monet meistä etsivät mielenrauhaa, läsnäoloa ja todellista pysyvää muutosta elämäänsä. Yritämme myös tehdä paljon asioita muutoksen mahdollistamiseksi. Luemme kirjoja, opiskelemme, käymme kursseilla ja luennoilla, katsomme youtube-videoita jne. Kun löydämme mielestämme meille sopivia ohjeita, kaavoja, prosesseja, niin kokeilemme – lopetamme – kokeilemme – lopetamme – kokeilemme – lopetamme… 

Luontaiset kykysi vaivattomaan muutokseen 1/3

Teemme paljon asioita muutoksen eteen ja yleensä vielä montaa asiaa yhtä aikaa muutoksen mahdollistamiseksi. Kun mitään ei heti tapahdu tai ei tarpeeksi nopeasti tai emme jaksa enää yrittää, turhaudumme, stressaannumme, masennumme ja palaamme vanhaan. Olemme jumissa!

Kuinka monta kertaa sinä esimerkiksi olet yrittänyt tai aikonut laihduttaa, aloittaa jonkun uuden harrastuksen, muuttaa elämäntapaasi, aloittanut kuntosaliharjoittelun, jne? Kuinka monta kertaa olet harhautunut otsikkoon 10 parasta tapaa xx muutokseen? Minä olen ja monta kertaa. Olen näitä itsekin kirjoittanut ja laatinut, koska markkinointigurujen mukaan ihmiset rakastavat steppejä ja prosesseja. smiley

Oma urani henkisenä valmentajana sai alun perin alkunsa omasta tarpeestani ja halustani muutokseen. Halusin löytää onnellisuutta ja hyvää oloa elämääni. Koska jotain oli tehtävä, niin aloin lukea paljon erityisesti elämänmuutokseen ohjaavaa kirjallisuutta. Kirjoja itsensä johtamisesta, muutoksesta, mielen toiminnasta, onnellisuudesta, positiivisesta psykologiasta, meditaatiosta, läsnäolosta ja jne. Luin paljon myös henkisten opettajien kirjoja. Kirjoista sain paljon erilaisia ohjeita ja tekniikoita. Jotkut ohjeet tuntuivat hyviltä ja jotkut eivät. Ahmin entistä enemmän kirjallisuutta kun olin saanut mielestäni tuloksia aikaan. Olin hyvä opiskelemaan, mutta huono viemään asioita käytäntöön. Tässä meni vuosia ja edelleen kaipasin, sitä onnellisuutta ja hyvää oloa. Todellista muutosta ei ollut tapahtunut.

Mitä enemmän opiskelin ja ahmin tietoa, sitä kauemmaksi tunsin meneväni siitä, mitä halusin. Todellisuudessa olin päässyt lähemmäksi tavoitettani, mutta pääni oli niin sekaisin kaikesta sinne laittamistani opeista, että en oikein tiennyt mihin pitäisi keskittyä. Pyörittelin uusia juttuja päässäni, mutta en saanut niistä otetta. Yritin yhdistellä erilaisia palasia mielessäni sopiviksi kokonaisuuksiksi ja ratkaista niillä ongelmiani. Yritin väkisin saada muutosta aikaiseksi! Ei vaan toiminut!

Usein käy niin, että mitä suurempana näemme omat ongelmamme ja mitä enemmän yritämme niitä ratkaista ”ulkoisten” oppien avulla, sitä syvemmälle omiin ongelmiimme kietoudumme. Mitä enemmän haalimme muiden hyviä ohjeita, jotka toimivat heillä, sitä kauemmaksi ratkaisuista menemme. Miksi tämä ei toimi minulle, jos se toimii muilla? Joskus jonkun muun ohje saattaa toimia jollain tasolla, mutta syvemmällä tasolla mikään ei muutu.
 

Miksi on vaikeaa saada muutosta aikaan muiden ohjeiden avulla?

Me olemme jokainen oma ainutkertainen kokonaisuutemme täällä maanpäällä. Ei ole toista täysin samanlaista ihmistä kuin sinä. Vain sinä itse sisimmässäsi tiedät, mikä on hyväksi sinulle. Vain sinä itse voit aikaansaada muutoksen, ei kukaan muu. Sinussa on jo kaikki se viisaus, jota tarvitaan muutoksen tekemiseen elämässäsi. Sinun vain täytyy oppia kuuntelemaan tuota viisautta itsessäsi.

Oma elämäni alkoi todenteolla muuttua kun sain oivalluksen, että olen itse jotenkin oman itseni tiellä. Se joka oikeasti estää meitä saavuttamasta muutosta olet sinä itse. Sinä tulet itsesi tielle! Niin kauan kun sinä et tiedosta, että se sinä itse olet tielläsi, ei todellista muutosta voi tapahtua, vaikka saisimme kuinka hyviä ohjeita elämään.

Vaivaton muutos alkaa siitä kun astut syrjään itsesi tieltä. Lakkaat yrittämästä saada asioita väkisin aikaan. Kun annat asioiden tapahtua luonnostaan, liikaa kontrolloimatta, asioita vain alkaa tapahtua. Alat saamaan oivalluksia, jotka vievät elämääsi oikeaan suuntaan – toimit näiden oivallustesi pohjalta, koska ne ovat sinun omia oivalluksia ja ne tuntuvat oikeilta. Joskus tarvitaan joku, joka näyttää sinulle tietä siihen, miten itse voit astua itsesi tieltä pois.

Jos haluat tietää lisää siitä, miten voit auttaa itseäsi pääsemään pois itsesi tieltä, niin klikkaa tästä.

Juha
+ Kommentoi kirjoitusta
Nimesi:

Viesti: 

 

Henkinen Opas

040 868 5549
juha(at)henkinenopas.fi
juha(at)luontoviisaus.fi

Y-tunnus: 2493075-5

 

 

©2013 - 2024  Apus Coaching Oy / Apus Luontoviisaus