Henkinen opas


28.02.2019

Luontaiset kykysi vaivattomaan muutoksen 2/3

- Sinussa Ei ole mitään vikaa

Edellisessä blogissani ”Tuletko itsesi tielle” kerroin miten monet meistä etsivät todellista pysyvää muutosta elämäänsä ja muiden ohjeita noudattamalla saattavat mennä entistä enemmän jumiin oman elämänsä kanssa.

Me olemme monesti hukassa, koska yritämme liikaa. Yritämme kontrolloida ajatuksiamme, tunteitamme, kehoamme, ulkoisia olosuhteita ja myös muita saavuttaaksemme mielenrauhaa ja hyvää oloa. Tämä kontrollin tarve johtaa jatkuvaan suorittamiseen, kiireeseen, stressiin ja turhaan murehtimiseen. Väsytämme itse itsemme kun koemme, että meidän tarvitsee tehdä paljon muuttaaksemme elämämme. 

Koetko sinä usein tunnetta siitä, että sinulta puuttuu jotain tai sinussa on jotain vikaa kun asiat eivät vain mene niin kuin sinä haluaisit?

Olen huomannut omassa elämässäni ja usein myös valmennettavissani, että usein kiedomme itsemme omaan tarinaamme ja emme pääse siitä irti. Pidämme itseämme jotenkin viallisina tai epäonnistuneina.

Olen myös huomannut, että monet hyvinvoinnin parantamiseen tähtäävät lähestymistavat yrittävät lisätä elämäämme teorioita, tekniikoita ja käsitteitä, jotka täytyy muistaa ja joita täytyy harjoittaa ja soveltaa. Vaikka nämä lähestymistavat ovat houkuttelevia, ne tuottavat harvoin toivottavia tuloksia ja ne vaativat usein jatkuvaa valpautta, jotta niiden tuoma hyöty säilyisi. Miksi?

Koska ne perustuvat väärinkäsitykseen, joiden lähtökohtana on, että ihmiset voivat olla jotenkin ”psykologisesti viallisia” ja että hyvä mielenterveys on jotain, jota kohti on pyrittävä ja jonka eteen pitää tehdä työtä.

Olen kokenut omassa elämässäni, että toisenlainenkin lähestymistapa muutokseen on mahdollinen ja se on itse asiassa huomattavan paljon tehokkaampi. Minulla oli itselläni vuosia päämääränä tulla onnelliseksi, koska en vain saanut tuota tunnetta itselleni vaikka kuinka yritin. Kun aloin ymmärtämään, että me kaikki olemme syntyneet sisäisesti mieleltämme terveiksi ja että minussa ei ole mitään vikaa psykologisesti, niin oma hyvinvointini ja mielenrauhani lisääntyi dramaattisesti. Aloin myös kokea optimaalisen psykologisen toiminnan etuja; mielenrauhaa, parempia ihmissuhteita, vahvempaa suorituskykyä, henkistä selkeyttä jne.

Näen valmennettavissani usein samanlaisia tuloksia. En anna heille ohjeita, siitä kuinka heidän tulisi toimia tai opeta heille tekniikoita, joita heidän tulisi noudattaa. Usein kuuntelen kuinka he kertovat omaa tarinaansa ja sitä miten he ovat ”ostaneet” oman tarinansa ja elävät samaa tarinaa päivästä toiseen. Se mitä teen on usein sitä, että osoitan heille mistä heidän ajatuksensa tulevat ja mistä heidän inhimillinen kokemuksensa elämästä syntyy. Kun he saavat oman oivalluksensa siitä, mitä heidän ajatustensa taustalla on, kaikki vain muuttuu.

Eräs asiakkaani oli toiminut vuosia menestyvänä yrittäjänä. Hän nautti työstään ja teki sitä mielellään. Työ oli kuitenkin kausiluontoista ja oli kokenut työkausiensa ulkopuolella voimakasta masennusta. Aina kun työ oli loppunut, masennus oli alkanut valtaa alaa ja pimeys oli vallannut mielen. Hän kertoi tarinaansa johon oli muovannut voimakkaita riittämättömyyden ja syyllisyyden tuntemuksia. Sain sellaisen käsityksen, että kun työ loppui, tarina omassa mielessä heräsi eroon ja masennuskausi alkoi. Tarinastaan hän ei päässyt eroon vaikka oli yrittänyt kaikenlaista. Muutamien valmennuskertojen aikana hän sai oivalluksia, joilla hän sai kiinni omasta tarinastaan ja näki omien ajatustensa taakse. Hän oivalsi, että hänessä ei ole mitään vikaa. Masennuskautta ei enää tullutkaan. Tilalle sen sijaan tuli uudenlaista mielenrauhaa ja nyt oli myös virtaa ja tilaa uusille ajatuksille, jotka veivät elämää uusien harrastusten ja tekemisen suuntaan.

Kun ymmärrät, että sinussa ei ole mitään vikaa (kehossa toki voi olla) ja että sinun psykologiasi toimii täydellisesti; olet syntynyt sisäisen palautumiskyvyllä, mielen selkeydellä, kyvyllä nauttia elämästä ja navigointitaidoilla selviytyä elämän ylä- ja alamäistä, elämästäsi tulee helpompaa ja alat nauttia elämästä uudella tavalla. Ja kun saat tästä sisäisestä kapasiteetistasi kehollisen ymmärryksen, alat näkemään ehdollisia psykologisia tapojasi, kuten stressiä, huolta ja ahdistusta. Kun sinulla on vähemmän mielessäsi, synnynnäinen kykysi, hyvinvointisi ja mielenrauhasi loistavat täydellisemmin ja vaivattomammin. Alat kokea mielen selkeyttä, hyvinvointia ja saat enemmän tilaa tärkeille pyrkimyksillesi ja kokemuksille.
 

Jos haluat tietää lisää, siitä miten voit kasvattaa omaa ymmärrystäsi luontaisista kyvyistäsi, niin klikkaa tästä!

 
+ Kommentoi kirjoitusta
Nimesi:

Viesti: 

 

Henkinen Opas

040 868 5549
juha(at)henkinenopas.fi
juha(at)luontoviisaus.fi

Y-tunnus: 2493075-5

 

 

©2013 - 2024  Apus Coaching Oy / Apus Luontoviisaus