Henkinen opas


14.01.2021

Millaisia ajatuksia ruokit

Millaisia ajatuksia sinä ruokit – valoa vai varjoa?

 


Ihminen on ajatteleva olento. ”Ajattelen – olen siis elossa”. Meillä on ihmisinä jatkuvasti mahdollisuus kokea mitä tahansa ajatuksia. Ja meillä on myös vapaus valita, mitä ajatusta pidämme totena. Pidänkö totena iloisia ja miellyttäviä ajatuksia vai ikäviä ja harmaita ajatuksia. Elämä on ikään kuin valon ja varjon jatkuvaa tanssia meissä. Se kasvaa, mitä ruokimme. Ruokinko valoa vai varjoa?

On sinun valintasi, mitä illuusiota ruokit mielessäsi. Kyllä – totuus kuitenkin on, että jokainen ajatuksemme on enemmän tai vähemmän illuusiota – harhaa. Sinun valintasi on millaisessa harhassa aikaasi vietät.

Ajatus on lähtökohtaisesti energiaa ja meille on annettu kyky muodostaa muodottomasta energiasta muoto – ajatus. Mielikuva äänestä, tunteesta, hajusta, kuvasta, mausta.

Tietoisuus meissä on se, joka herättää tuon mielikuvan eloon hetken kokemuksena ja aistimuksina. Tuo kokemus voi olla tapahtunut nanosekunti sitten (läsnäolo) tai se voi olla tapahtunut menneisyydessä (elävä muistikuva) tai tuo kokemus voi olla täysin mielikuvituksen tuote (tulevaisuuden ajattelu, iso tai pieni mörkö, käärmeeksi luulemamme heijastus polulla jne.).

Mitä yritän tällä yksinkertaistuksella kertoa? Sinä itse luot omaa kokemustasi elämästä hetki hetkeltä ajatuksen ja tietoisuuden kautta. Kokemuksesi tulee aina sisältäsi. Sinä olet oman kokemuksesi luoja. Sinä!

Sinun kokemuksesi samassa paikassa ja ajassa on aivan erilainen kuin toisen ihmisen kokemus tuossa samassa hetkessä. Kokemuksesi ei siis tule ulkopuoleltasi vaan siitä ajatuksesta, mitä kulloisellakin hetkellä tiedostat.

Sinä luot oman kokemuksesi ja sinulla on aina vapaus valita uskotko omaan ajatukseesi. Jäätkö siihen kiinni eli ruokitko ajatusta ajattelemalla sitä lisää vai et. Jos otat ajatuksesi vakavasti ja uskot siihen, annat sille energiaa ja joko varjo tai valo kasvaa.

Mitäs jos antaisit ajatusten vain tulla ja mennä, niin kuin niiden on tarkoituskin. Ilman, että juuttuisit kiinni ja ottaisit niitä liian tosissasi. Olla jatkuvassa vapaiden ajatusten eli kokemuksen virrassa, kokien tätä elämää hetki hetkeltä sellaisena kuin se on. Tuossa läsnäolossa tunnet mielenrauhaa ja hyvää oloa. Kunnes taas jäät kiinni ajatukseen. Virta katkeaa – illuusio palaa.

Luonto tarjoaa aina sinulle harjoittelupaikan. Sinut on suunniteltu luontoon. Luonnossa voit helposti päästää irti ajatuksistasi ja kokea elämän rikkaus sellaisena kuin se on, realistisena ja raakana. Ilman kiinnittymisiä ajatuksiin, jotka aina ovat menneisyyttä.

Jos tämä artikkeli herättää sinulla ajatuksia ja ehkä myös kysymyksiä, siitä miten omasta illuusiostaan ja ajatuksistaan voi päästää irti, niin mielelläni keskustelen henkilökohtaisesti kanssasi.
=> Varaa veloitukseton aika yhteiseen keskusteluun tästä linkistä!! 

Keskustelu ei sido sinua mihinkään. Keskustelussa saat selkeyttä ajatuksiisi ja tilanteeseesi sekä kirkastamme yhdessä sitä miten pääset eteenpäin omalla polullasi!
+ Kommentoi kirjoitusta
Nimesi:

Viesti: 

 

Henkinen Opas

040 868 5549
juha(at)henkinenopas.fi
juha(at)luontoviisaus.fi

Y-tunnus: 2493075-5

 

 

©2013 - 2024  Apus Coaching Oy / Apus Luontoviisaus