Henkinen opas


10.03.2020

Oletko sinä todella läsnä?

- Tietoinen läsnäolo

Nautitko sinä tämän hetken kokemuksesta? Jos et, niin miksi et?

Me olemme tapojemme ”orjia”. Me emme useinkaan nauti tämän hetken kokemuksesta, koska olemme juuttuneet saavuttamaan seuraavaa.

Tapamme olla vähän tai paljon itsemme edellä, elää menneisyydessä tai ripustautua fantasioihin maksaa meille paljon: ME UNOHDAMME ELÄÄ!

Toki on myös aika ja paikka tietoiselle suunnittelulle tai tulevaisuuden visioinnille. Ja toki olemme saaneet oppia menneisyydessä tai voimme muistella menneisyyden hienoja hetkiä tuodaksemme kiitollisuutta ja iloa tähän hetkeen.

Jos kuitenkin vietät suurimman osan ajastasi tulevaisuudessa, olet eksynyt ajatuksiisi sen sijaan, että kokisit tätä hetkeä elämässäsi. Sinun täytyy olla nykyhetkessä elääksesi tasapainoista elämää.

Oletko läsnä - luontoviisaus

Läsnäolo on todella tässä hetkessä elämistä. Sen tiedostamista, mitä tapahtuu juuri nyt. Tiedostaminen on automaattista, koska ilman sitä kokemusta elämästä ei synny. Sinä olet tiedostava ja tietoisuus on se, joka herättää aistisi eloon.

Todellisessa tietoisessa läsnäolossa on kyse siitä, miten tietoinen olet siitä, mitä kehossasi ja mielessäsi sekä ympärilläsi tapahtuu. Usein et ehkä ole kovinkaan tietoinen siitä, oletko juuttunut ajatukseen menneisyydestä tai tulevaisuudesta ja oletko tässä hetkessä. Silloin kuin olet tietoisesti tarkkailemassa tätä hetkeä, olet läsnä ja näet tämän hetken sellaisena kuin se on – raakana, värikkäänä ja todellisena.

Mitä jos pysähtyisit hetkeksi kuuntelemaan, mitä tiedostaminen on. Ota muutama syvä henkäys, rentouta kehosi ja keskity kuuntelemaan. Voit kuulla ääniä läheltä tai kaukaa. Voit kuulla jopa hiljaisuuden. Huomio myös ettet yritä kuulemista - pakota sitä. Kuuleminen tapahtuu luonnollisesti, koska tietoisuus on toiminnassa. Kun kuuntelet, virity kokemaan sen tietäminen, että kuuleminen tapahtuu.

Kun keskityt hetken kokemukseesi, olet läsnä. Keskittyminen ei ole pinnistelyä tai pakottamista vaan antautumista tälle hetkelle sellaisena kuin se on. Se on hyväksyntää sille mitä on. Ja tunnet ajatuksesi kirkkaina ja selkeinä. Koet todellisuuden sellaisena kun se on.

Hyväksyntä on todella tärkeää, sillä jos et hyväksy kokemuksessasi jotain, arvostelet sitä tai yrität määrittää sitä – pidän tästä tai en pidä tästä, niin se vie sinut pois kokemuksesi todellisuudesta. Et ole enää läsnä vaan ajatuksissasi kokemuksen laadusta.

Kun me olemme sokeita ajatuksillemme ja impulsseillemme, ne hallitsevat elämäämme. Tietoiseksi tuleminen tavoistamme ja automaattisista reaktiostamme silloin kuin olemme kiihtyneitä tai hämmentyneitä on ensimmäinen askel vapautuaksemme niiden voimasta.

Ensimmäinen askel tietoisempaan elämään on yksinkertainen. Hiljennä riittävästi! Kun hidastat ja alat kiinnittää huomiotasi siihen, mitä tapahtuu sisälläsi ja ympärilläsi, uusi maailma avautuu! Kaikki herää eloon!

Kun pääset jyvälle hiljentämisestä, mielestäsi ja kehostasi tulee laboratorio sen ymmärtämiseen, miten herätät hyvinvoinnin elämääsi!

Joskus hidastaminen ja asioiden oivaltaminen saattaa olla hankalaa yksin. Minun tehtäväni henkisenä valmentajana on auttaa saamaan sinusta itsestäsi ja elämästäsi enemmän irti kuin yksinäsi saisit. Valmennuksessa katsomme syvemmälle tasolle, miten elämä toimii. Sinä heräät eloon ja opit miten katsoa oman mielesi taakse. Sekä luot hienoja asioita elämääsi.

Voi varata tästä ilmaisen ajan valmennuskeskusteluun, jossa selkiytämme omia toiveitasi hyvinvointisi ja elämäsi suhteen.

Varaa aikasi valmennuskeskusteluunt
 

Juha
+ Kommentoi kirjoitusta
Nimesi:

Viesti: 

 

Henkinen Opas

040 868 5549
juha(at)henkinenopas.fi
juha(at)luontoviisaus.fi

Y-tunnus: 2493075-5

 

 

©2013 - 2024  Apus Coaching Oy / Apus Luontoviisaus