Henkinen opas


30.09.2014

Vanhat tavat ja tottumukset

Syksy on luopumisen aikaa. Joudumme luopumaan kesän auringon lämmittävästä lämmöstä, kesän kukkaloistosta ja eläin- ja hyönteismaailman vilskeestä puutarhassa. Sanomme hyvästit muuttolinnuille, kesän vihreydelle ja metsän tuoksuille. Jotta pystymme vastaanottamaan, meidän täytyy tehdä tilaa uudelle luopumalla vanhasta. Näin kiertokulku tapahtuu myös luonnossa. Puut luovuttavat lehtensä talvehtiakseen ja herätäkseen keväällä entistä ehompina uuteen loistoon. Linnut tiputtavat vanhat sulkansa ja nisäkkäät karvansa luodakseen uudet entistä ehommat muuttomatkan ja talven rasitusten varalle.

 

Vanhoista tavoista ja tottumuksista luopuminen

Onko sinulla tapoja ja tottumuksia, joita toistat päivästä, viikosta, kuukaudesta ja jopa vuodesta toiseen. Nukut aina samalla puolella sänkyä, istut kahvipöydässä aina samalla paikalla, syöt joka aamu samanlaista aamupalaa, kuljet työmatkan aina samaa reittiä, juttelet aina samojen ihmisten kanssa, viet lapset rutiinilla harrastuksiin. Teet päivästä toiseen samoja asioita aina samalla tavalla. Vuodet vierivät samalla tavalla. Mikään ei muutu. 

Juuri tänään on hyvä hetki muuttaa omia tottumuksia ja rikkoa rajojasi. Aloita vaikka kulkemalla työmatka eri reittiä tai vaihda päivittäinen sanomalehti aamulla kirjaksi. Voit myös jättää illalla television aukaisematta ja syventyä hyvän kirjan pariin. Voit sitten päivän päätteeksi käydä muuttamasi rutiinit läpi ja miettiä miten ne ovat vaikuttaneet päivän kulkuun. Voit myös syventää mietintääsi syvemmällä alitajunnassasi oleviin malleihin. Jos et esimerkiksi koskaan tee mitään spontaanisti niin yllätä vaikka vaimosi tai miehesi pienellä lahjalla. Huomaa kuinka näiden pienien tapojen muuttaminen johtaa isompaan kuvaan.

Jos et kaivaudu alitajuntasi muodostamilta urilta ja jos et ole valmis ottamaan elämässäsi riskejä, et voi koskaan todella tietää mitä hyvää elämällä olisi sinulle annettavana. Luovu, jotta olet valmis vastaanottamaan.

 

- Juha -

 
+ Kommentoi kirjoitusta
Nimesi:

Viesti:

Edellinen: Mielenrauhaa


 

 

Henkinen Opas

040 868 5549
juha(at)henkinenopas.fi
juha(at)luontoviisaus.fi

Y-tunnus: 2493075-5

 

 

©2013 - 2024  Apus Coaching Oy / Apus Luontoviisaus